Transport

Als u regelmatig goederen vervoert, verzeker dan uw goederen tegen diefstal en beschadiging met een transportverzekering. Wij helpen u graag met het maken van de juiste keuze.

Image description

Transportverzekering

Wat is een goederen­transport­verzekering?

Met een goederentransportverzekering dekt u schade aan gekochte en verkochte goederen tijdens transport en opslag, waarvoor u het risico draagt volgens de Incoterms. Deze verzekering is bedoeld voor inkopers, verkopers en andere bedrijven die een belang hebben bij de vervoerde lading goederen. Deze verzekering is bestemd voor alle soorten bedrijven: van MKB’ers tot multinationals. Neem gerust contact met ons op voor een offerte op maat.

Wat is het verschil tussen een goederen­transport­verzekering en vervoerders­aansprakelijkheids­verzekering?

Wij merken dat mensen de goederentransportverzekering nog wel eens verwarren met de vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering. Wat is het verschil? Een goederen­transport­verzekering is een schadeverzekering voor inkopers en verkopers. Een vervoerders­aansprakelijkheids­verzekering is een aansprakelijkheids­verzekering voor wegvervoerders.

Waarom onze Goederen­transport­verzekering?

  • Dekking in Nederland en het buitenland
  • Ieder vervoermiddel voor het transport is verzekerd: auto, trein, boot en vliegtuig.
  • U kunt zelf 24/7 certificaten aanmaken

Soms moet u voor uw handelstransactie een verzekerings­certificaat leveren aan uw koper. Of een polis overleggen. Dat kan bij een CIF-levering. Of als de bank erom vraagt voor een Letter of Credit. Wij werken hiervoor samen met Ocean Wide: een wereldwijd bekende aanbieder van applicaties voor het maken van certificaten. Via hun online tool maakt u zelf certificaten aan op het moment dat u ze nodig heeft.

Wij bieden een unieke faillissementsdekking

Bij Centraal Beheer kunt u ook de kosten verzekeren, die ontstaan wanneer bijvoorbeeld een rederij failliet gaat die uw goederen vervoert. Denk hierbij aan de kosten voor het vrijkopen van goederen waarop de terminal beslag legt. Of extra opslagkosten en handlingskosten. Of de kosten van een gestrande container die u verder moet (laten) vervoeren vanuit een tussenhaven naar de eindbestemming.

Een goederen­transport­verzekering is in sommige gevallen verplicht

  • Bij een CIF-levering en CIP-levering moet u verplicht een goederen­transport­verzekering afsluiten voor uw koper.
  • U heeft rechtstreeks contact bij schade
  • Met één telefoontje meldt u schade, geeft u wijzigingen door of kunt u vragen stellen.
  • U betaalt géén assurantiebelasting
  • U betaalt geen 21% assurantiebelasting over uw goederen­transport­verzekering.

Incoterms zijn niet voldoende

Incoterms zijn leveringsvoorwaarden (opgesteld door de Internationale Kamers van Koophandel). Ze bepalen onder andere wanneer het risico van de goederen overgaat van de verkoper naar de koper. Echter: u beperkt hiermee niet altijd uw logistieke risico’s. Stel, uw goederen beschadigen tijdens het laden of lossen. Door een heftruck bijvoorbeeld. Of tijdens het takelen. En u spreekt in de Incoterms af dat dit risico voor u is. Dan draagt u zelf de schade. Met een goederen­transport­verzekering dekt u deze schade.

Op zoek naar een verzekering of hypotheek?

Wij helpen u graag!

Neem direct contact met ons op of plan een gratis adviesgesprek.

Placeholder

Op zoek naar een verzekering of hypotheek?

Wij helpen u graag! Neem direct contact met ons op of plan een gratis adviesgesprek.

Placeholder